Tesislerinizdeki Maliyetleri Düşürmenin Bir Yolu Var!

Tesislerinizdeki Maliyetleri Düşürmenin Bir Yolu Var!

Günümüzde ekonominin gidişatı, yükselen kur ve enflasyon üreticiden tüketiciye herkesi önlem almaya zorlamaktadır. Enerjiden hammaddeye, üretim için ihtiyacımız olan makinelerden bu makinelerin bileşenlerine kadar birçok ürünü ithal etmekteyiz. Hammadde, enerji, ulaşım gibi sanayinin başlıca unsurlarını oluşturan faktörlerden tasarruf etmek pek mümkün olmasa da makine ve makine bileşenlerinin bakımı ile bu tasarruf sağlanabilecektir.

Makinelerdeki yüksek titreşim ve sıcaklık makine bileşenlerinin erken aşınmasına, plansız duruşlara ve verimliliğin azalmasına yol açmaktadır. Türkiye’de hala birçok işletme, fabrikanın tamamında arıza bakımı uygulayarak, bakım onarım maliyetlerine, makinelerin ve makine bileşenlerinin yenilenmesine milyonlarca Lira’ya varan harcamalar yapmaktadır. Bu durum, hem ekonomik hem de iş gücü kaybı ile işletme bütçelerine negatif olarak yansımakla beraber yükselen kur ile bu maliyetler her geçen gün artmaktadır.  

Verimli fabrikalarda; Arıza bakımı, planlı bakım, kestirimci bakım ve proaktif bakım gibi tüm bakım stratejileri bir arada ve doğru şekilde uygulanarak yüksek verim ve tasarruf sağlanmaktadır. Durum izleme ve titreşim analizi, bu bakım stratejilerinin temel yapı taşı olarak, makinelerdeki arızaların erkenden teşhis edilmesini sağlamakta ve oluşabilecek yüksek maliyetli sorunların önlenmesine yardımcı olmaktadır. Yüksek titreşimin nereden kaynaklandığı, titreşim ölçümleri sonrasında analiz sonucuna bakılarak bulunabilir ve kök neden analizi ile problemin tekrarı önlenebilir. Yapılan araştırmaya göre durum izleme ve titreşim analizi ile işletme ve bakım maliyetleri %60 oranında azaltılabilmektedir. Doğru sistem ve doğru analiz yöntemleri ile tasarruf yapmaya hemen ilk günden başlanabilir ve verimlilik sağlanabilir.

Sizce de artık makine ve makine bileşenlerini yenilemek yerine arızayı önceden önlemenin vakti gelmedi mi? Varlıklarınızı beraber koruyalım…